Hjertelig velkommen til min blogg!! En blogg som tar utgangspunkt i en hendelse som skjedde høsten 08, og som radikalt forandret min og familiens livs situasjon. Den vil også inneholde erfaringer og tips om hvordan det er å være ryggmargsskadet og leve sammen med en som er ryggmargskadet. I tillegg vil bloggen inneholde hverdagslige ting som skjer i livet mitt, som fotballlidenskapen min osv...

mandag 25. januar 2010

Møte på Stortinget

Var mandag på møte på Stortinget for å fronte Next Move og treningsprinsippet de bygger på. I tillegg hadde vi på agendaen hvordan et konsept som Next Move, som er å anse som en speislaist fysioterapi tjeneste, også kan tilbys til alle brukere utenfor Asker & Bærums kommune grenser, med driftstilskudd. Det er nemlig slik at om man har driftstilskudd, skal alle kommunens innbyggere ha mulighet for å få generell fysioterapi behandling på Next Move. Skjønt det er nok ikke like interessant, da Next Moves behandlingsform, retter seg utelukkende mot ryggmargsskadde.

Fra Stortinget møtte vi leder for Helse og omsorgskomiteen Bent Høie og medlem av samme komite, Sonja Sjøli.

Både Bent og Sonja virket engasjerte og lyttende. Skjønt flere av temaene vi tok opp, var de allerede nokså godt oppdatert på. Blant annet dette med rett til fysioterapi, ikke nødvendigvis er det samme som å bli bedre/friskere. Det stilles for eksempel ikke krav til Kvalitet, innhold og metodikk for hvilken fysioterapi man mottar.

Allikevel, følte jeg at vi fikk frontet Next Move på en bra måte, i tillegg til at vi fikk frontet viktigheten og effekten av hva trening på Next Move kan gjøre for en ryggmargsskadd. Terje, som representerte Next Move, har glimrende taleegenskaper, samt et klokt hode. En dyktig selger, som kan det å fronte et godt konsept. I tillegg bidro varaordfører fra Asker & Bærum, Lisbeth Hammer Krogh og ordfører fra Nedre Eiker Elly Therese Thoresen med sine erfaringer fra kommunal politikken.

Men skal også ærlig innrømme at dette med driftstilskudd osv, er et veldig vanskelig tema som jeg kan altfor lite om. Følte det ble litt mye snakk over hodet mitt. Men skal etterhvert få et resyme, som jeg kommer til å blogge om. Mulig jeg også blir litt klokere av det.

Når det gjelder fritidsutstyr, har Høyre lagt dette inn i sitt alternative statsbudsjett. Det vil si, at de har hevet grensen til 36 år. Ser vel dette som et første steg på veien, for at denne særaldersgrensen kan forsvinne.

Bent Høie orienterte at regjerningen side har nedsatt en komitee som har som mandat å se på alt vedr. hjelpemidler, samt særaldersgrensen på 26 år. Dette kan dere lese om på følgende link: http://www.regjeringen.no/nb/dep/ad/tema/velferdspolitikk/hjelpemidler-for-bedret-funksjonsevne/hjelpemiddelutvalgets-mandat.html?id=509178

Komiteen hadde i utgangspunktet frist til å levere sin NOU til desember, men denne fristen er utsatt til April.

Sonja og Bent kom med ingen lovnader avslutningsvis. Men det er forsåvidt betryggende, så slapp vi å gå fra møtet med falske forhåpninger. At de var nyskjerrige og lyttende, var godt nok for meg. Det viktigste var å fortelle om Next Move og hvilke enorme mulighter dette konseptet gir oss ryggmargsskadde. Så får vi håpe at så mange som mulig, får muligheten til å nytte seg av treningsprinsippene og metodikken på Next Move, uten at det må koste "skjorta"!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar