Hjertelig velkommen til min blogg!! En blogg som tar utgangspunkt i en hendelse som skjedde høsten 08, og som radikalt forandret min og familiens livs situasjon. Den vil også inneholde erfaringer og tips om hvordan det er å være ryggmargsskadet og leve sammen med en som er ryggmargskadet. I tillegg vil bloggen inneholde hverdagslige ting som skjer i livet mitt, som fotballlidenskapen min osv...

lørdag 20. februar 2010

Første skritt etter Stortinget

Igår fikk jeg en mail ifra Varaordfører i Asker & Bærum, Lisbeth Hammer Krogh, vedr. møtet vi hadde på Stortinget i januar. Møtet har resultert i et konkret spørsmål til statsråden, som forventes å bli besvart i uke 9. Spørsmålet til statsråden er formulert slik:

Spørsmål:
Vil statsråden bidra til et mer fleksibelt regelverk for refusjon
for fysioterapibehandling, slik at pasienters mulighet for vellykket rehabilitering ikke hindres av byråkratiske regler?

Begrunnelse:

Mange pasienter har behov for fysikalsk behandling som et ledd i
sitt rehabilitering. Behandlingsoppleggene varierer, og flere har god nytte av intensiv opptrening. Dette gjelder eksempelvis voksne med ryggmargsskader, som opplyser at de har meget god fremgang gjennom et opptreningsopplegg av om lag 2-3 timers varighet hver dag. Dagens takstsystem innebærer imidlertid at det bare gis refusjon for fysioterapibehandling i kommunehelsetjenesten for inntil en time pr behandling. Dette kan forhindre mange fra å få full nytte av behandlingen, og fører til at pasientene må bekoste store deler av behandlingen med egne midler. Det vil være hensiktsmessig å endre takstsystemet, slik at det gis refusjon for behandling av lengre varighet pr behandling enn dagens ordning åpner for. Dette bør
vurderes i sammenheng med vårens takstoppgjør. Et mer fleksibelt regelverk på dette området vil bidra til at pasientene kan mestre hverdag og jobb, og dermed redusere utgiftene knyttet til sykefravær og helsetjenester.

Etter at vi fikk dette spørsmålet i hende, har vi spilt inn enda et poeng vedr. om spørsmålet vil kunne gjøre tilgangen til en refusjonsordning lettere for Next Move, som er å anse som en "spesialist fysioterapi klinikk".

Jeg forstår det slik at spørsmålet kan muligens åpne opp for "spesialist fysioterapi" på tvers av kommune grensene, om spørsmålet skulle resultere i noe konkret fra regjeringen og Stortinget. Hvis ikke, er nok det mest sannsynlige scenarioet at Next Move fortsatt vil drive privat, og kun tilby sine tjenester for ryggmargsskadde som betaler behandlingen selv. Forståelig nok! Hvis ikke vil Next Move kun bli et tilbud for ryggmargsskadde i Asker og Bærum. Og det er nok et ikke sannsynlig scenario.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar